NEW CONNECTION
INDUSTRIAL PRODUCTS

SINCE 1996

                            

Het pijpverbinding c.q. afdichting systeem is gebaseerd op pijpeinden zonder flens, schroefdraad of andere bewerkingen en een pijpverbinding zoals bijv. bij het type NC.1129 met een rubber afdichting onder hoge druk in een zo goed als gesloten "compressie kamer".
                        Middenring     Afdichtingsring             Pijp
                        
                    

Dit principe is reeds ontworpen in de jaren 1880, bewijst zich nog iedere dag, is niet duur in aanschaf, vraagt slechts een korte montage tijd onder praktisch alle weersomstandigheden, montage zonder warmte toevoeging, past op iedere standaard pijpnorm, vraagt niet om gespecialiseerd montage personeel / gereedschap en vergt geen onderhoud na installatie.

Ruim 30 jaar in bedrijf, zonder onderhoud !!!


NC. 1129 - Trekvast.

Het afdichting systeem neemt per afdichting rubber, als gevolg van temperatuur schommelingen, tevens 5 mm uitzetting en krimpen van de pijp op. Het afdichting systeem kan, per afdichting rubber, tot 3 hoekverdraaiing opnemen. Deze bewegingen kunnen plaatsvinden door de flexibiliteit van de rubber en niet door het schuiven van de pijp onder de rubber door. Hoewel de rubber onder hoge druk staat   ( zie aanhaal momenten van de moeren op de bouten in de installatie instructies ) en een redelijke tegenstand biedt tegen het uit de koppeling trekken van de pijp in bijv. bocht stukken dient er voldoende verankering van de leiding aanwezig te zijn om dit uittrekken te voorkomen. 

Diameters
De verbindingen zijn leverbaar vanaf pijp 60.3 mm tot 6000 mm.
De uitvoering zoals op deze web-site beschreven worden t/m 1600 mm geleverd.
In principe kan de koppeling voor iedere pijpdiameter en pijpmateriaal geleverd worden.

Voor maten > 1600 mm wordt een toepassingsgerichte maatvoering ontworpen, echter op basis van hetzelfde afdichting principe.

Het gedeelte van de verbinding, de middelring v.d. koppeling, dat in aanraking komt met het medium kan eventueel uitgevoerd worden in het zelfde materiaal als het pijpmateriaal.
Bij kunststoffen zoals HPE en PVC wordt de toepassing van een steunbus in de pijp geadviseerd i.v.m. de hoge druk van de rubber op de buitenkant van de pijp.

Standaard coatingen voor de metalen delen zijn:
Rilsan ( Nylon 11 ) licht grijs volgens RAL 7001 of in zwart, en / of Resicoat RT9000 R4 ( Epoxy ) coating blauw volgens RAL 5015 en / of volbad verzinkt.
Sigmaguard CFS 85 is echter op aanvraag ook mogelijk.
De 4.8 of 8.8 bouten, met metrische schroefdraad, zijn standaard volbad verzinkt. De bouten en moeren zijn echter ook leverbaar met een zwarte Rilsan coating of in compleet RVS uitvoering.

De standaard  rubber afdichting ringen  zijn EPDM of NBR. (Grofweg te verdelen als niet olie bestendig (EPDM) en olie bestendig (NBR).

Werkdrukken zijn diameter en toepassing afhankelijk. 
Een standaard rechte pijpkoppeling NC.1129 voor een pijp ND 50 is geschikt voor een maximale werkdruk van 40 bar. Voor een pijp ND 200 is de maximale werkdruk 30 bar. Voor een pijp ND 1500 is de maximale werkdruk 10 bar. Hogere werkdrukken kunnen op aanvraag gerealiseerd worden. Daar waar de pijp a.g.v. druk, drukstoten of anderszins uit de pijpkoppeling getrokken kan worden dient de pijp adequaat verankerd te worden. Voor suggesties / adviezen neemt U contact met ons op.

Toepassingen:
Alle verbindingen zijn voor reparatie en/of nieuwbouw toe te passen bij water (drinkwater of riool/afvalwater), aardgas, crude oil, granulaten, op schepen en nog veel meer.

 voor de meest snelle en voordelige aanbieding die u ooit zal kunnen ontvangen.

Bel ons: 0174-440161

Produkten overzicht                                    Copyright NCIP 1998 - 2016